Ingredienser

4 portioner

500 g potatis, Amandine Finpotatis eller Smått & Gott

300 g rimmat sidfläsk, i bit

smör och olja till stekning

1 aubergine (ca 300 g), skuren i 3 cm långa stavar

2 morötter, tunt skivade på snedden

2 cm färsk ingefära, tunt skivad och sedan strimlad

1 serrano chili, delad och finstrimlad

2 vitlöksklyftor, tunt skivade

4 msk grön currypasta

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1 och 1/2 msk ljus soja

1 och 1/2 -2 lime, pressad saft

1 kruka Limebasilika, plockade blad

1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren

Basmatiris till servering

Koka potatisen i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den ånga av. Skär bort svålen på fläsket. Skär fläsket i skivor och sedan i bitar. Stek det sedan på båda sidor i smör i en panna tills det fått fin färg. Häll av fettet och spara det stekta fläsket på en tallrik vid sidan om. Woka auberginen i olja i pannan tills den fått fin färg. Ta upp auberginen och lägg den åt sidan. Tillsätt morötter, ingefära, chili och vitlök i pannan, rör om. Rör ut currypastan i lite kokos- mjölk och tillsätt.

Häll på resterande kokosmjölk och blanda ner fläsk, aubergine och delad kokt potatis. Låt koka ihop och rör om då och då. Smaksätt med soja och rör ner limesaft. Garnera med färska örter och servera med basmatiris.