Hoppa till huvudinnehållet
Omelett
Spara receptet

Omelett med körvel och vitlök

15min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka körvel

  • 1 kruka krispsallat

  • 4 ägg

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk olivolja

  • ½ tsk flingsalt

  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Hacka körvel. Använd även stjälkarna. Spara några kvistar till dekoration.
  3. Tillsätt körveln och vispa lätt med en gaffel.
  4. Skala och skiva vitlöken tunt.
  5. Stek vitlöken hastigt med sallaten i oljan i en stekpanna på medelvärme 1-2 min.
  6. Tillsätt sallaten med vitlöken, salt och peppar i skålen med äggen och rör om.
  7. Häll tillbaka omelettsmeten i den varma pannan. Det kan eventuellt behövas lite mer olja.
  8. Rör om lite i omeletten och stek tills den precis börjar stelna, den ska inte bli överstekt.
  9. Lägg upp omeletten på ett fat och dekorera med körvel.

Tips! Gott som lunch med t ex en quinoa- eller couscoussallad. Fantastiskt gott även som frukost.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus