Hoppa till huvudinnehållet
Vegetariska tacos med svamp
Spara receptet

Tacos med portabello och korianderkräm

Bjud på en god portabellotaco med avokado och koriandercreme, picklad morot och mikroörtsslaw.
60min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Taco:
750 g portabellosvamp
2 msk sriracha
2 msk honung
2 msk japansk soya
Lite smör att steka i


Koriander och limecreme:
1 kruka koriander
2 avocado
1 lime


Syrad morot:
2 st morötter
0,5 dl ättika 12%
1 dl socker
2 dl vatten
1/2 tsk salt


Mikroörtslaw:
1 röd spetskål
Gröna rädisskott eller andra mikroörter
1-2 grön färsk jalapeno
Saften av 1 lime
1 krm salt


Tillbehör:
1 förp mini tortilla

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att pickla moroten. Mandolina eller skär moroten tunt på längden så att du får långa tunna strimlor av morot.
  2. Koka upp ättika, vatten och socker. Dra åt sidan och lägg i moroten. Låt stå minst 10 min.
  3. Gör slawen. Skiva röd spetskål tunt och skär jalapenon i tunna ringar.
  4. Blanda kål, jalapeno och gröna rädisskott (eller annan mikroört) i en skål.
  5. Pressad över lime och salta och rör runt.
  6. Gör cremen genom att först hacka koriandern. Lägg i en skål tillsammans med två avokado och en pressad lime samt lite flingsalt.
  7. Mosa ihop alltsammans till en hyfsat slät crème.
  8. Rör ihop såsen till portabello genom att blanda soya, honung och sriracha i en skål.
  9. Skiva svampen och stek i en klick smör tills den fått färg och mjuknat.
  10. Häll på såsen och rör om. Stek någon minut till.
  11. Stek tortillabrödet i en torr stekpanna snabbt på hög värme.
  12. Toppa brödet med svamp, creme, syrad morot, slaw och extra mikroörter på toppen.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus