fbpx

Ingredienser

12 bitar
125 g smör, kallt
3 dl mjöl
1 msk mjölk
1 msksocker
1 krm salt
Mazarinfyllning:
50 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk vetemjöl
1/2-1 dl färsk salvia, hackad
1 1/2 mango
Glasyr:
1 1/2 msk vatten
2 dl florsocker
Sätt ugnen på 200 grader.

Använden pajform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen 1 tim.
Kavla ut degen och rulla upp den på en brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen 1 timme. Tag ut pajen ur frysen. (Om man vill ha ett extra fint pajskal kan man fylla det med torkade ärtor eller bönor då håller sig kanterna på plats.)
Grädda pajskalet direkt från frysen i mitten av ugnen i ca 10 min. (Tag sedan bort ärtorna/bönorna.) Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen ett i taget. Vänd i mjölet och den hackade salvian. Skala och skär mangon i klyftor. Fyllupp pajskalet med mazarinmassan och lägg på mangoklyftorna i ett cirkelmönster.Sätt in mazarinen i ugnen 30-35 min. i 175 grader. Låt svalna.
Blanda ihop glasyren och spritsa den tunt över mazarinen eller ringla med en sked. Pudra ev. med lite extra florsocker. Servera med vaniljglass.