Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Rödbetssallad med tomat och basilika

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka basilika (spara något blad till dekoration)
  • 1 silverlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja

  • 500 g tomater, tärnade

  • 2 färska rödbetor (ca 250 g)

  • 1 ½ -2 röda chili

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 2 tsk strösocker

  • 1 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka rödbetorna och låt dem svalna.
  2. Skala och tärna rödbetorna.
  3. Hacka basilika. Spara några blad till dekoration.
  4. Hacka löken.
  5. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  6. Tärna tomaterna.
  7. Kärna ur och skiva chili tunt.
  8. Fräs basilika, lök och vitlök i olja i en tjockbottnad kastrull.
  9. Tillsätt tomater, rödbetor, chili, vinäger och socker.
  10. Låt det koka ihop utan lock till en ganska fast konsistens.
  11. Smaksätt med salt.
  12. Lägg upp i en skål och dekorera med lite basilika.

Spara om det blir någon sallad över i en glasburk med tätslutande lock. Salladen håller sig ca 1 vecka i kylen

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus