Hoppa till huvudinnehållet
Grillad halloumi på salladsbädd
Spara receptet

Salviastekt halloumi med potatis- och bönsallad och chilisalsa

20min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka salvia
  • 200 g halloumi
  • 100 g kalamataoliver

Sallad:

  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök
  • 1/2 kg potatis
  • Blandad sallad skuren (gärna Plocksallat och Krispsallat)
  • 1/2 kg zucchini
  • 200 g Vita stora bönor

Salsadressing:

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatis och låt den svalna.
  2. Plocka salviabladen.
  3. Skiva halloumin.
  4. Placera salvia på båda sidor av halloumiskivorna och stek i teflonpanna i lite olivolja på bägge sidorna tills de börjat få en gyllene färg.
  5. Blanda dressingen i en skål.
  6. Hacka dill och gräslök fint.
  7. Dela den kalla potatisen.
  8. Riv zucchin grovt.
  9. Tillsätt alla ingredienser till salladen och blanda så att allt är täckt av dressingen.
  10. Sprid ut den salviastekta halloumin på salladen och servera.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus