Ingredienser

12 st små fasta potatisar, t ex Svegro Smått & Gott
1 silverlök, skalad, halverad och grovt skivad
5 vitlöksklyftor, skalade och grovt skivade
3 msk olivolja
2 morötter, skalade och skivade
10 jalapeño chili, behåll dem hela men skär 4 långa snitt på längden
2 tsk kummin
6 dl vatten
3 dl socker
1 ½ dl ättikssprit (12%)
1 msk havssalt
1 kruka Oregano, repade blad

glasburkar

Koka potatisen med skal i vatten under lock i en kastrull 15 min. Häll av potatisen och låt den ånga av. Fräs löken och vitlöken i olivoljan i en stor panna ca 3 min tills löken blivit lite genomskinlig. Tillsätt morötter, chili, och kummin. Fräs vidare i några minuter. Tillsätt den kokta potatisen, vatten, socker, ättikssprit och salt. Låt sjuda i 10 min, rör så att sockret smälter. Låt svalna. Sterilisera rena glasburkar i ugn på 125° i 15 min.

Varva potatis, lök, morötter, chili, oregano och lag i burkarna. Se till att allt är täckt med lag. Förslut med lock och förvara i kyl. Efter ett dygn är det picklade klart. Servera som tillbehör till t ex grillat kött eller grillad fisk.

Det picklade håller minst 1 månad i kyl om burkarna är väl rengjorda och steriliserade när man fyller dem.