Ingredienser

500 g karljohanssvamp eller sommarkantareller, väl rengjorda
1 kruka Grönkål, avskuren vid stjälkarna
3 msk Timjan, repade blad
1 silverlök, skalad och skivad
1 hel vitlök, delad (det yttre skalet borttaget)

Lag:
6 dl vatten
4 dl socker
2 dl ättikssprit (12%)
1 msk havssalt
2 tsk gula senapsfrön
3 cm färsk pepparrot, skalad och skivad

glasburkar

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Rör tills sockret löser sig. Ta av från värmen och låt lagen svalna. Sterilisera under tiden rena glasburkar i ugn på 125° i 15 min. Skiva stora svampar. Varva svamp, grönkål, timjan, lök och vitlök i burkarna. Häll över den avsvalnade lagen så att det täcker. Förslut med lock och förvara i kyl. Efter ett dygn är det picklade klart. Servera som tillbehör till kött, kyckling eller fisk som t ex stekt strömming.

Det picklade håller minst 1 månad i kyl om burkarna är väl rengjorda och steriliserade när man fyller dem.