Hoppa till huvudinnehållet
Marockansk sallad med nobisdressing
Spara receptet

Marockansk sallad med nobisdressing

50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Nobisdressing:

  • ½ kruka gräslök
  • 1 ägg

  • 1 ½ dl majsolja

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 1 tsk dijonsenap

  • ½ vitlöksklyfta

  • flingsalt

  • nymald svartpeppar

Couscoussallad:

  • 1 kruka krispsallat
  • 3 dl pärlcouscous

  • 500 g butternutpumpa

  • 1 msk majsolja

  • 1 fänkål (ca 300 g)

  • 1 granatäpple

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg ägget till dressingen i sjudande vatten och låt det sjuda i exakt 3 min.
  2. Häll av och spola ägget i kallt vatten.
  3. Knäck toppen och skrapa ner allt innehåll i ägget i en bunke.
  4. Vispa ner olja och vinäger omväxlande i en fin stråle till en majonnäsliknande konsistens.
  5. Hacka gräslök fint.
  6. Hacka vitlöksklyftan fint.
  7. Smaksätt med senap, vitlök, gräslök, salt och peppar.
  8. Låt dressingen stå i kyl någon timme och dra till sig.Gör resten under tiden.
  9. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  10. Häll av och spola couscousen i kallt vatten.
  11. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  12. Lägg pumpan i lättsaltat kokande vatten och koka ca 5 min tills den fortfarande har lite tuggmotstånd.
  13. Häll av vattnet och låt pumpan ligga utbredd på ett fat för att svalna.
  14. Fördela Krispsallat på ett uppläggningsfat.
  15. Strimla fänkål fint.
  16. Ta ur kärnorna ur granatäpplet.
  17. Blanda couscousen med majsolja och strö den över sallaten.
  18. Fördela fänkål, pumpa och granatäppelkärnor över couscousen och sallten.
  19. Ringla dressingen över salladen precis innan servering.
Har du testat receptet än?

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus