Hoppa till huvudinnehållet
Soppa med quinoa och grönsaker
Spara receptet

Het quinoa- och grönkålssoppa

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka timjan, repade blad
  • 1 påse (65 gr) grönkål
  • 2 dl vit quinoa
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och tunt skivad
  • 2 serranochili eller rocotochili, finhackade
  • 15 g färsk ingefära, skalad och strimlad (ca 2 msk)
  • 1 tsk riven färsk gurkmeja
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 potatisar, skalade och skivade
  • flingsalt
  • pressad saft av 1 lime
  • 3-4 msk olivolja
  • 1⁄2 rödlök, skalad och tunt skivad

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skölj quinoan i kallt vatten tills vattnet är klart. Fräs vitlök, chili, ingefära och gurkmeja i olja i en kastrull i 2 min.
  2. Tillsätt buljong och quinoa, låt koka upp. Tillsätt potatis ochtimjan och koka under lock ca 10 min tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i grönkålen och smaka av med salt. Pressa i limesaften. Häll upp soppan i skålar. Ringla över oljan och strö över rödlöken. Servera soppan direkt.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus