Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Pizza toppad med pak choi, pistage och honung

Snabb och enkel pizza bianco gör du med en färdigköpt deg. Räkna med 90 minuter om du gör degen själv.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 Pak choi
  • Pizzadeg för 4 pers
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 400 g mozzarella
  • 100 g champinjoner
  • 50 g pistagenötter
  • 2 msk honung

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 270 grader eller så högt ugnen går. Pizza blir bäst om den går kort i ugnen på hög värme.
  2. Gör pizzadegen eller använd din färdigköpta. Det finns många bra sorters färdig deg. Använd helst en gjord med surdeg.
  3. Dra försiktigt ut degen med händerna och var noga med att inte dra ytterst i kanterna. Man vill ha en tunn botten och en puffig kant och då ska man inte bearbeta kanten för mycket.
  4. Lägg degen på ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Det bästa är att använda ett pizzastål, men det funkar bra med en vanlig ugnsplåt.
  6. Smeta ut creme fraichen och fördela mozzarellan över pizzan.
  7. Skär champinjonerna i tunna skivor och fördela över.
  8. Dela pak choi i chunky bitar och lägg på. Hacka nötterna.
  9. Låt pizzan gå i ugnen i ca 5 min eller tills den fått ordentligt med färg på kanten och osten blivit gyllene.
  10. Avsluta med att toppa med de hackade nötterna och ringla över honung.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus