Hoppa till huvudinnehållet
Potatissallad
Spara receptet

Potatissallad med salvia- och vitlöksolja

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 ask krasse
  • 4 potatisar, fast
  • 1⁄2 rödlök

Salvia- och vitlöksolja:

  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 1 kruka salvia
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 1⁄2 tsk havssalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal i saltat vatten under lock i en kastrull.
  2. Häll av potatisen och låt den kallna.
  3. Skala potatisen och skär den i tärningar.
  4. Plocka bladen från salvian.
  5. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
  6. Hacka persiljan grovt.
  7. Fräs vitlöken och salvian i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 2 min.
  8. Låt svalna och mixa med övriga ingredienser.
  9. Skär krassen grovt.
  10. Lägg krassen på ett fat.
  11. Skala och skiva rödlöken fint.
  12. Lägg på potatisen och rödlöken på fatet med krassen.
  13. Ringla över salvia- och vitlöksoljan.

Servera till t ex. grillad fisk, grillat kött, rökt skinka eller rödbetsbiffar.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus