Ingredienser

4-6 portioner

1 pkt glasnudlar (100 g)
2 schalottenlökar, finhackade
2 vitlökslyftor, finhackade
2 msk rapsolja
1 kruka Tatsoi
1 Morot, skalad och finstrimlad
2 stjälkar stjälkselleri, strimlade
100 g shiitakesvamp, kvartade
150 g ostronskivling, i bitar
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka Grönkål
1 kruka Mynta, hackade blad
270 g tofu i bit, tärnad
2 msk japansk soja
12 rispapper (1 pkt)
1 kruka Plocksallat

Sojasås:
½ dl japansk soja
1 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad
1 msk sesamolja
pressad saft av 1 lime
½ röd chili, urkärnad, tunt skivad
1 tsk honung

Blötlägg nudlarna i ljummet vatten i 20 min. Häll av vattnet och skär nudlarna i 3 cm bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt tatsoi, morot och selleri. Stek vidare under omrörning på svag värme ca 3 min tills det mjuknat. Lägg i svampen och stek ytterligare 3 min. Tillsätt socker, salt och peppar. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på grönkålen, grovhacka resten. Blanda ner nudlar, grovhackad grönkål, mynta, tofu och soja i stekpannan. Stek ytterligare 1 min. Häll av all eventuell vätska i en sil. Rör ihop ingredienserna till sojasåsen. Smaka av. Koka upp vatten och låt det svalna lite. Doppa rispappret snabbt i vattnet och lägg det sedan på en fuktig kökshandduk. Lägg sallat på halva rispappret. Lägg på fyllning. Rulla halva vårrullen och vik in kanterna och rulla till slutet, tryck till lätt så den blir jämn. Dela vårrullarna och servera med sojasåsen.