fbpx

Inspirationsblogg

Hej Hortonom! Basilika

Basilika är dagens huvudperson. Följ med när Elin, en av våra skickliga hortonomer (expert på växtbiologi) lär dig mer om vår mest populära ört.
 

 

Smaka med Svegro! Ört-smoothie

Även om man inte tror det så går vi mot ljusare tider. Pigga upp dig lite extra med vår hemmakock Elvira Scheis ört-smoothie.

 

 

Svegros fem populäraste örter!

Våra topp-5 mest odlade örter här på Färingsö. Se hela listan!

 

 

Vår Basilika

Vår älskade Basilika skördas nu för fullt här i växthusen på Färingsö. Varför inte laga en krämig pasta-pesto i helgen?

 

 

Smaka med Svegro! Örtsill

Klart du ska lägga in din egen sill till julbordet. Här visar vår hemmakock Elvira Schei hur du gör en god örtsill.

 

 

Smaka med Svegro! Örtglögg

Fira advent med härlig hemmagjord örtglögg smaksatt med Rosmarin. Låt dig inspireras av vår matprofil och hemmakock Elvira Schei.

 

 

Hej Hortonom! Dill

Dill, vår älskade dill. Denna gång tittar Elin, en av Svegros skickliga hortonomer (expert på växtbiologi) närmare på denna svenska högtidsklassiker.

 

 

Smaka med Svegro! Fryst brynt kryddsmör

Brynt kryddsmör med salvia och rosmarin. Ta orden i munnen. Hur gott låter inte det? Vår matprofil Malin Rosdahl är i farten igen och bjuder på örtsmöret som får andra örtsmör att blekna i jämförelse.

 

 

Hej Hortonom! Koriander

Dags att återigen säga hej till Elin, en av våra skickliga hortonomer (expert på växtbiologi). Denna gång tittar vi närmare på vattendelaren koriander. Vad säger du? Koriander – toppen eller botten?

 

 

Smaka med Svegro! Malin mixar ihop en gremolata

Vår matprofil Malin Rosdahl är på plats utanför vårt växthus på Färingsö och mixar ihop den italienska örtsåsen gremolata. Perfekt till grillat lamm – och till höstens mustiga långkok. Hörde vi osso bocco?