Fisk och skaldjur
Fisk och skaldjur erbjuder en väldig bredd och mångsidighet i matlagningen. Det finns fisk och skaldjursrätter för vardag och för fest. Man kan hitta allt från traditionella, lokala rätter till mer exotiska och kryddiga varianter. Med färska örter får de den där extra smakförstärkaren. Varför inte laga till en torskgratäng med pesto och västerbottenost. Eller kanske grillad lax med en krämig potatissallad? Prova att koka en musselsoppa eller att göra en asiatisk nudelsallad med räkor och avokado. Recepten hittar du här!
-
Råraka med lax, zucchini och örter
-
Rostad kronärtskocka med sardell- och persiljesmör
-
Grillad lax i folie med pesto, tomater och hyvlad zucchini
-
Krämig musselsoppa med potatis, vitt vin och chili
-
Torskgratäng med pesto, soltorkade tomater och västerbottensost
-
Lax- och potatissallad med kapris och dill
-
Poké bowl med räkor, avokado, ägg och het gräslöksolja
-
Cevice på kolja med basilika, chili och forellrom
-
Gubbröra på kavring
-
Halstrad lax med avokado, basilika och äggsallad
-
Musselsoppa med citrongräs och thaibasilika
-
Vitlöksräkor med saltrostad potatis
-
Ljummen pastasallad med halstrad lax, körvelpesto och valnötter
-
Asiatisk nudelsallad med räkor och avokado
-
Fiskburgare med pesto och majonnäs
Grönt och gott
Variera kycklingen
Fixa efterrätten
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!