Äggrätter
Ägg är så mycket mer än en ingrediens i matlagning eller något man äter till frukost. Det tillför en krämig smak, ger en näring och en mättnadskänsla. Så låt ägget vara huvudnumret eller tillbehöret. Vispa ihop en omelett och blada i dina favoritgrönsaker, toppa med lite ost och strö över hackade örter. Gör en schatshuka, en rätt som kommer från Nordafrika och som består av pocherade ägg i en kryddig tomatsås. Så gott på buffén eller för sig själv.
-
Löskokta ägg med grillade brödstick samt dragon- och parmesansmör
-
Frittata med chèvre, mangold, rucola och chili
-
Omelett med dragon, körvel, persilja och gräslök
-
Urgoda djävulsägg med krämig topping
-
Omelett med körvel och vitlök
-
Schatshuka pocherade ägg i stark tomatsås
-
Tacos med stekt ägg, salvia, cocktailtomater och chili
-
Bovetegaletter med Gruyèreost och ruccolasallad
Sköna tillbehör
Ost är njutning
Små munsbitar
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!