Bröd & mackor
Brödet kan vara tillbehöret till soppan eller salladen. Den kan vara huvudnumret som en baguett på picknicken. Eller en liten munsbit i form av en bruschetta till fördrinken. Hembakad eller toppad med godsaker. Tunn som tunnbröd, saftig som ett rågbröd, kryddad som en foccacia. Här har vi samlat en salig blandning av goda recept på både hembakat bröd och mackor med goda tillbehör. Gemensamt för dem alla är att de är smaksatta med färska örter eller gröna blad.
-
Smörstekt surdegsbröd med bakade tomater och fetaost
-
Knäckebröd med kokt skivad potatis, kaviar och krasse
-
Tunnbröd med parmesan och rosmarin
-
Quesadillas med rosmarin och chèvre
-
Rågmacka med avokado och pesto
-
Hembakad focaccia med rosmarin och flingsalt
-
Gubbröra på kavring
-
Surdegstoast med avokado, burrata, basilika och krasse
-
Baguette med kyckling och mangosalsa med thaibasilika
-
Hembakat pitabröd
-
Rågbröd med svartkål, morot och tahiniröra
-
Tvinnade smördegspinnar med pesto
-
Toast med tonfiskröra med keso och kapris
-
Hembakat bröd med salvia och flingsalt
-
Bruschetta med tomat, fårost och marinerad lök
Värmande soppa
Ost är njutning
Små munsbitar
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!