Snittar & tilltugg
Vad vore festen utan goda tilltugg och plockmat? Det är perfekt att servera för att skapa en avslappnad och social stämning. Det är enkelt att äta och man kan prova på många olika smaker. Varför inte bjuda på en variation av små snittar, fyllda krustader, eller lindade munsbitar? Passar till allt från fördrinken, eller till förrätt och som plockmat på buffén. Lycka till med din festliga tillställning och ha det så trevligt!
-
Crudité med gräslöksyoghurt och ört- & chiliolja
-
Smördegspizza med krasse och kantareller
-
Ugnsbakad filodeg med krämig ost, honung och pistagenötter
-
Pizza bianco med prästostcrème och pesto
-
Grönsaksstavar med pestodipp
-
Knäckesnittar med krämig grönkålsröra med chili, citron och oliver
-
Krustader med västerbottenkräm, granatäpple och pesto
-
Marinerade oliver
-
Fransk lökpizza med sardeller
-
Potatispizza med getost och örtolja
-
Färskoströra med basilika och valnötter på toast
-
Gubbröra på kavring
-
Vattenmelon och fetaost på spett
-
Minipajer med pesto, tomat och grönkål
-
Färskoströra på fetaost och basilika
Fira med en drink
Festlig middag
Söta efterrätter
Välkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!