Hoppa till huvudinnehållet
Minipajer
Spara receptet

Minipajer med pesto, tomat och grönkål

Små portionspajer som är perfekta att ta med på utflykten, ha som tilltugg eller servera på buffén. Vällagrad ost tillsammans med pesto ger en underbart smakrik fyllning.
30min
12 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g riven vällagrad ost, till exempel prästost
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

  • ½ tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • 1 rulle färdigkavlad kyld smördeg (250 g)

  • 1 rödlök

  • ½ paprika

  • 70 g färsk spenat

  • 100 g små tomater

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, prästost, pesto, salt och peppar. Skär smördegen i 12 bitar och tryck ut dem i en muffinsform eller små pajformar. Nagga botten med gaffel och förgrädda i 5 minuter.
  3. Skala och strimla löken. Skär paprikan och tomaterna i bitar. Fräs allt i olja i en panna tillsammans med spenaten tills löken mjuknat. Fördela blandningen i smördegsformarna.
  4. Häll i äggblandning över grönsakerna så att formarna blir ungefär trekvartsfyllda. Grädda minipajerna i ytterligare 10 minuter eller tills degen puffat upp sig och fått färg och smeten satt sig och blivit lite gyllene. Servera pajerna ljumma eller kalla.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus