Hoppa till huvudinnehållet
Enkelt tilltugg av filodeg med ost och nötter att skära i snittar
Spara receptet

Ugnsbakad filodeg med krämig ost, honung och pistagenötter

Längre ner på sidan kan du se filmen från när kocken Isabella Morrone besökte Svegros växthus och bjöd på krispig filodeg med pistage och timjan.
30min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka timjan
  • 1 paket filodeg
  • 200 g robiola ost
  • 50 g smält smör
  • Flytande honung
  • 0,5 dl hackade pistagenötter
  • Flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut filodegsarken ett i taget och pensla med smält smör i mellan.
  3. Klicka sedan ut robiola eller liknande ost på hela arket men lämna en kant.
  4. Pensla kanten med smör.
  5. Baka i ugnen tills filodegen börjar få en gyllenbrun färg, ca 15 min.
  6. Ringla över honung, strössla på flingsalt, timjan och hackade pistagenötter innan servering

Betygsätt receptet

ISABELLA BJUDER PÅ UNGSBAKAD FILODEG MED PISTAGE OCH TIMJAN

Se hur kocken Isabella Morrone bjuder på krispig filodeg toppad med timjan, honung och rosmarin. Receptet hittar du högst upp på sidan.

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus