Hoppa till huvudinnehållet
Bovetegalett
Spara receptet

Bovetegaletter med Gruyèreost och ruccolasallad

45min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 dl bovetemjöl

  • 1 ägg

  • 2 tsk salt

  • 5 dl vatten

  • smör till stekning

  • 6 ägg

  • 300 g gruyèreost

     

Rucolasallad:

  • 3 krukor rucola

  • 300 g cocktailtomater, delade

  • 1 rödlök, skalad och tunt strimlad

  • 1 knippe rädisor, skivade

  • 4 1⁄2 msk olivolja

  • 1 1⁄2 msk rödvinsvinäger

  • 1 1⁄2 krm salt

  • 2 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Häll mjölet i en bunke och vispa ihop med ägget och saltet. Tillsätt hälften av vattnet och vispa ordentligt till en slät smet.
  2. Vispa i resten av vattnet och låt stå ett par timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten.
  3. Blanda rucola, tomater, lök och rädisor till salladen. Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar.
  4. Häll vinägretten på salladen och blanda runt. Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme.
  5. Häll i ca 1 dl smet och vicka på pannan så att smeten flyter ut. Grädda galetten tills det blir små hål på ytan och vänd den sedan.
  6. Knäck ett ägg på galetten och hyvla över ost. Grädda tills äggvitan stelnat. Grädda resten av smeten. Vik ihop galetterna och servera med rucolasalladen.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus