Matinspiration
Oavsett om man gillar att laga mat på inspiration eller hellre följer recept, så är det roligt när andra delar med sig av sina erfarenheter. Det är något vi har tagit fasta på. Här hittar du tips, inspiration och genvägar att testa i köket. Och du, våra färska örter och gröna blad ger den där extra touchen, i allt från tillbehör till efterrätt.
PESTO FÖR ALLA
Pesto är känd för smaken av basilika och vitlök. Men visste du att det är både enkelt och gott att variera ingredienserna. Mejram, dill och koriander är bara några exempel på örter som blir gott i en pesto. Här hittar du tipsen för dem som vill ha en pesto utan nötter. Och för dem som föredrar den utan vitlök. Läs hur du går tillväga steg för steg. Vi har samlat recept för alla som älskar pesto och för dem som vill ge det en andra chans.
Lyckas med aioli
Marinera mera
Godaste dippen
SMAKSÄTT EN ÖRTOLJA
Färska örter över efter matlagningen? Passa på att göra en egen örtolja! Smaksätt enligt eget huvud eller följ våra recept. Koriander, mynta, salvia eller basilika? Hacka örterna grovt eller lägg i hela kvistar. Häll på oljan och låt dra. Det blir en härlig smakförstärkare i grytor och soppor. Häll över pastan eller doppa ett nybakat bröd. Mums!
Gör så härUpptäck våra färska örter
INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM
Till InstagramGodare måltider sedan 1960
På Svegro har vi alltsedan starten odlat både matintresse och gröna godsaker. Vår nyfikenhet på nya smaker har drivit utvecklingen av vårt sortiment. Något som avspeglar sig i receptsamlingen, där fräscha sallader samsas med klassiska svenska maträtter och recept inspirerade av matkulturer från hela världen. Alla recept har den där extra touchen som bara färska örter kan ge. Med vårt gröna sortiment är det ingen överdrift att säga att vi har bidragit till godare middagar sedan starten 1960.
Hälsningar Svegro