
Gröna nyheter från Svegro
Press & Nyheter

Basilika svenskarnas favoritört 2024
Basilika är den mest populära örten i det svenska köket och befäste under 2024 sin förstaplats med en ökning i försäljning på 20 procent
Pressutskick 2025-02-13
En halv miljon krukor dill till jul
Drygt en halv miljon krukor svenskodlad dill beräknar Svegro att leverera till jul.
Pressutskick 2024-12-17
Svegro lanserar unik ört - Röd oxalis
Nyhet 2024-10-09
Svegro satsar på mer svenskodlad sallat genom nytt, automatiserat växthus
Pressutskick 2024-09-04
En miljon krukor dill och gräslök till midsommar
Pressutskick 2024-06-20
Svegro odlar Pak Choi i Sverige året om
Pressutskick 2024-05-16
Basilika i topp 2023
Pressutskick 2024-02-15
Svegro i ny förpackning
Pressutskick 2023-12-12
Godkända klimatmål
Pressutskick 2023-08-22
Lanserar mikroörter
Pressutskick 2023-05-25
Sallat odlad på Liljeholmen
Pressutskick 2022-05-02
Anställer ny CFO
Pressutskick 2023-02-14
Ny varumärkesstrategi
Pressutskick 2022-10-18
AI för självförsörjning
Pressutskick 2021-04-19
Lansering av böngrytor
Pressutskick 2021-09-07
Lansering av örtsåser
Pressutskick 2021-03-13
Ursprungsmärkt pesto
Pressutskick 2020-10-06
Odlar med AI
Pressutskick 2020-05-08
Minskar plasten
Pressutskick 2019-12-05
Lansering av örtpesto
Pressutskick 2019-04-04MED SMAK OCH KVALITET
På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.
Till växthusetVI ODLAR EKOLOGISKT
Påhejade av solens strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.
Vårt hållbarhetsarbeteNyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Om oss