fbpx
Fakta om företaget

Fakta om företaget

Svegro är ett svenskt familjeägt bolag med växthus och huvudkontor på Färingsö utanför Stockholm. Bolaget grundades 1960 och fokus på hållbarhet och innovation har skapat långsiktig framgång.

Svegros vision är att skapa svenska gröna smaker i världsklass och detta uppfylls genom en hållbarhetsfokuserad fossilfri och innovativ växthusproduktion av färska örter och sallat, samt utveckling och förädling av svenska gröna smaker.

Vår ledningsgrupp

Tillsammans ser vi att Svegro växer och utvecklas.

Oscar Rosdahl, VD

Oscar Rosdahl, VD

Oscar Rosdahl tillträdde som VD i augusti 2019 och kom närmast från Arla och uppdraget som kategoridirektör med resultat- och innovationsansvar för ost, smör och matlagningsprodukter. Oscar ingick i den svenska ledningsgruppen för Arla. Dessförinnan var Oscar försäljningsdirektör på Arla. Oscar har tidigare varit ansvarig för delar av Procter & Gambles nordiska försäljningsorganisation.


Olle Johansson, Business controller

Olle Johansson, Business controller

Business Controlling leds av Olle Johansson, lantmästare och ekonom. Olle var tidigare VD för Svegros Gotlandsverksamhet och tillträdde i ledningsgruppen under 2019.

Kristin Orrestig, Varuförsäljningschef

Kristin Orrestig, COO

Varuförsörjning och hållbarhetsarbetet leds sedan 2015 av Kristin Orrestig. Kristin har 9 års erfarenhet från varuförsörjning hos Coca Cola, bl.a. som produktionschef. Kristin kom till Svegro 2013 som produktionschef och efter en framgångsrik insats tillträdde hon rollen som COO i ledningsgruppen.

Caroline Wetterstrand, Försäljnings- & Marknadschef

Försäljning och marknad leds av Caroline Wetterstrand som tillträdde i december 2019. Caroline var dessförinnan Senior Key Account Manager på Arla Foods AB, under 5 år, med ansvar för färskvaror och ost. Caroline har också 8 års erfarenhet av från försäljning på Procter & Gamble.

Anton Karlsson, CFO, Svegro AB

Anton Karlsson, CFO

Ekonomi leds av Anton Karlsson sedan februari 2023. Anton kom senast från en roll som Director Business Control på Swedish Match. Dessförinnan var Anton Business Controller på Aimo Park.

Olle Johansson, Business controller

Olle Johansson, Business controller

Business Controlling leds av Olle Johansson, lantmästare och ekonom. Olle var tidigare VD för Svegros Gotlandsverksamhet och tillträdde i ledningsgruppen under 2019.Kristin Orrestig, Varuförsäljningschef

Kristin Orrestig, COO

Varuförsörjning och hållbarhetsarbetet leds sedan 2015 av Kristin Orrestig. Kristin har 9 års erfarenhet från varuförsörjning hos Coca Cola, bl.a. som produktionschef. Kristin kom till Svegro 2013 som produktionschef och efter en framgångsrik insats tillträdde hon rollen som COO i ledningsgruppen.Caroline Wetterstrand, Försäljningschef

Caroline Wetterstrand, Försäljningschef

Försäljning och marknad leds av Caroline Wetterstrand som tillträdde i december 2019. Caroline var dessförinnan Senior Key Account Manager på Arla Foods AB, under 5 år, med ansvar för färskvaror och ost. Caroline har också 8 års erfarenhet av från försäljning på Procter & Gamble.Anton Karlsson CFO Svegro AB

Anton Karlsson, CFO

Ekonomi leds av Anton Karlsson sedan februari 2023. Anton kom senast från en roll som Director Business Control på Swedish Match. Dessförinnan var Anton Business Controller på Aimo Park.

Styrelse

Från vänster till höger: Otto Drakenberg, Jan Lundahl, Per Norman, Richard Törnblom.

Svegros styrelse

Otto Drakenberg är styrelseordförande sedan juni 2019. Otto var interim VD i bolaget under januari-augusti 2019. Otto är även styrelseordförande i Spendrups Bryggeri och Svenska Fäktförbundet. Otto har tidigare haft ett flertal ledande befattningar i nordiskt näringsliv, bl.a. som koncernchef på livsmedelsföretaget Scandi Standard och på norska Vin & Sprit, VD för Carlsberg Sverige samt VD för den börsnoterade evenemangskoncernen Moment Group.

Jan Lundahl är styrelseledamot sedan 2017. Jan har tidigare under 30 år varit verksam inom venture capital och private equity-branschen där senaste operativa befattning var Senior Partner i CapMan med ansvar för Life Science-investeringar. Jan är tillika ordförande i Zelmerlöw & Björkman Foundation och engagerad i familjebolaget Mateus.

Per Norman har levt med företaget hela sitt liv och började sin anställning 1985 efter att ha läst ekonomi på universitetet. Per var VD för Svegro AB från 1997 till 2016, då en extern VD anställdes. Per har sedan dess varit arbetande styrelseledamot i Svegro AB och är VD/ordförande i Moroten Invest AB.

Richard Törnblom är styrelseledamot sedan 2019. Vid sidan av ledamotskapet i Svegro är Richard VD i BluePearl AB samt fungerar som rådgivare och investerare i flera andra bolag. Bland övriga styrelseuppdrag återfinns Visit Sweden AB, Premium Coffee AB samt designbyrån BVD International AB.