Örter & Sallat
Örtiga örter, peppriga små skott, mjälla sallater. Alla tar de maten till nästa nivå. Svegro har odlat gröna smaker sedan 1960. För alla vetgiriga delar vi här praktiska tips, spännande kuriosa och inspirerande råd. Vi törs lova ett och ett annat fakta som kommer att få dig att utbringa ett aha.
FÄRSKA ÖRTER
Nyskördade örter lyfter maten till nästa nivå. De ger smak, krispighet, fräschör och nyttigheter. Varför är egentligen mynta så fräscht? Varför älskar inte alla koriander? Vilka råvaror funkar med körvel? Hur skördar och förvarar man de olika sorterna bäst? Här har vi samlat allt du vill veta om färska örter och lite till.
Läs merMIKROGRÖNT
Mizuna, amarant, senapsskott, krasse och rädisskott. Låter det spännande? Det är du inte ensam om att tycka. Många av våra kunder som köper mikrogrönt är kockar på restauranger. De har upptäckt den kraftfulla, ofta peppriga smaken som dessa små smakbomber tillför. Växten samlar all kraft i de små skotten, vilket gör dem både nyttiga och smakrika.
Läs merSALLAT OCH GRÖNA BLAD
Krispig krispsallad, mjäll plocksallat och krusig grönkål. Det finns många smakrika sallater och gröna blad som är goda i salladen och vissa som också passar bra till varm matlagning. Visste du förresten att sallat som börjar sloka får tillbaka sin spänst om man lägger den i iskallt vatten?
Läs merUPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentMED SMAK OCH KVALITET
På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.
Till växthusetVI ODLAR EKOLOGISKT
Påhejade av solens strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.
Vårt hållbarhetsarbeteNyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro