Fransk Dragon
Fransk Dragon har ljust gröna och barrlika blad som påminner om rosmarin. Vid beröring ger den ifrån sig en intensiv doft. Hacka den gärna för att utvinna de starka smakerna i dragonen eller låt den ingå i en bouquet garni – en kryddbukett som du sedan lyfter ur din rätt innan servering.
Perfekt till: Fransk Dragon har en mycket stark och distinkt smak och bör nyttjas sparsamt för att smaksätta rätter. Den är varmt pepprig och har vissa drag som liknar anis i smaken. Vi odlar den franska dragonen som är ett givet inslag i det klassiska franska köket. Den är en utmärkt krydda till fisk, kyckling, skaldjur, potatis- och äggrätter. Det är även dragon som är den främsta kryddningen i en sauce Bearnaise, där den både används färsk och i en dragonvinäger.
Örtfakta: Det finns även en variant av dragon som kallas rysk dragon som har en svagare och bittrare eftersmak och därför inte föredras i matlagning. Att göra dragonvinäger är enkelt. Lägg ett par kvistar i en ren flaska och slå över röd- eller vitvinsvinäger och låt dra i ett par dagar så har du en vinäger perfekt till dressingar eller din egen bearnaisesås.

