Hoppa till huvudinnehållet
Salvia från Svegro
Förvaring

Trivs bäst i rumstemperatur.

Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Salvia

Salvia har en passionerad förkärlek för allt som är riktigt fett. Därför gör den underverk när den får umgås med allt från lamm, fläsk, anka och kycklingskinn, till alla former av smör och med gräddiga gratänger. Det går för all del att leva ett liv utan salvia, men det är ett sämre liv.

Läs mer om salvia
Artikelnummer: 10239
Salvia Näringsvärde per 100 g
Energi 497 kJ/119 kcal
Fett 4.6 g
- Varav mättad 2.5 g
Kolhydrat 7.0 g
Varav
-Sockerarter 0.0 g
Fiber 14.0 g
Protein 3.9 g
Salt 0.0 g
Kalcium 600 mg 75 % DRI
Förvaring

Trivs bäst i rumstemperatur.

Återvinning

Påsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.

Odlingsplats

Odlas i Svegros egna växthus på Färingsö.

Logotype Krav Logotype Svenskt Sigill Logotype Från Sverige
Källa näringsdeklaration

Näringsdeklarationen kommer från Nuverica som hämtar informationen från vedertagna livsmedelsdatabaser. Värdena är baserade på generella nivåer, och den exakta mängden näring i varje planta kan variera något för varje sådd. Näringsvärden presenteras per 100 gram. Portionsstorleken varierar beroende på maträtt.

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

LÄS MER OM OSS