Hoppa till huvudinnehållet
Aioli med mandel och dill
Spara receptet

Aioli med mandel och dill

15min
3-4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka dill
  • 2 dl mandel
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl majsolja
  • 1 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka dillen. Använd även stjälkarna.
  2. Skålla och skala mandeln.
  3. Skala vitlöksklyftan.
  4. Mixa alla ingredienser utom olja och salt i en matberedare eller mixer till en jämn smet.
  5. Fortsätt att mixa och tillsätt oljan i en fin stråle.
  6. Smaksätt med salt.

Tips: God som tillbehör till både kött, fisk och grönsaker.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Aioli och pommes frites

LYCKAS MED AIOLIN

Att vispa ihop en hemlagad aioli kan vara lite klurigt. Hur får man till rätt konsistens? Vad är en emulsionsås? Kan man rädda en aioli som har skurit sig? Hur smaksätter man aiolin och vilken typ av mat passar den till? Här hittar du tipsen som hjälper dig att lyckas!

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus