Hoppa till huvudinnehållet
Hembakad focaccia med sallad
Spara receptet

Hembakad focaccia med rosmarin och flingsalt

Att baka äkta focaccia i långpanna ger ett saftigt och smakrikt bröd med krispig yta och mjuk insida. Detta recept är enkelt att följa och toppas med rosmarin och flingsalt. Med få ingredienser som mjöl, vatten, jäst, olivolja och salt får du ett fantastiskt bröd perfekt för soppor, sallader eller som del av en antipasti. Anpassa smaken med timjan, andra örter eller med toppings som oliver och soltorkade tomater.
110min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka rosmarin
  • 25 g jäst
  • 1/2 l ljummet vatten
  • 1 l special vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 msk flingsalt
  • 1 dl svarta oliver

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda jästen med lite av vattnet så att den löser sig.
  3. Blanda ner resterande vatten, mjöl och salt.
  4. Arbeta degen på hög hastighet i degblandare ca 10–15 minuter.
  5. Täck bunken meden bakduk och låt jäsa i ca 1 timme.
  6. Smörj en långpanna med olivolja.
  7. Kavla ut degen, ca 2 cm tjock, på mjölat underlag och lägg i långpanna.
  8. Strö rosmarinkvistar över, ringla över olivolja och tryck ner i bröddegen.
  9. Strö över flingsalt och dekorera med oliver.
  10. Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
  11. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter tills brödet fått fin färg.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus