Hoppa till huvudinnehållet
Hembakat bröd med salvia och flingsalt
Spara receptet

Hembakat bröd med salvia och flingsalt

150min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 20 blad färsk salvia
  • 1 liter vetemjöl special
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2 liter ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blanda jästen med lite av vattnet så att jästen löser sig, tillsätt därefter resten av vattnet, mjölet och saltet.
  2. Arbeta degen på hög hastighet i degblandare ca 10–15 minuter, eller för hand cirka 20 minuter tills du känner att degen bjuder på motstånd.
  3. Degen är färdigarbetad när du kan trycka lätt med fingret på degen och den sakta går tillbaka.
  4. Täck bunken med en handduk och låt jäsa i en timme.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Häll olivolja i två långpannor, dela degen i två delar och tryck ut degen tunt.
  7. Blanda salviabladen med olivolja. Tryck ner salvian i degen och strö över flingsalt.
  8. Låt brödet jäsa på plåten 20 minuter med en bakhandduk över.
  9. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter tills brödet har fått en fin skorpa.

Tips! Brödet blir lika gott med rosmarin.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus