Hoppa till huvudinnehållet
Cevice på kolja med basilika, chili och forellrom
Spara receptet

Cevice på kolja med basilika, chili och forellrom

75min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka basilika, finhackad (spara lite blad till garnering)
  • 300 g koljafilé
  • 2 lime
  • Salt
  • 1 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • Smörstekt bröd
  • 100 g forellrom

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skär koljan i ca 1 cm stora tärningar och lägg dem i en skål. Pressa över limen och låt stå i ca 1 tim i kylen.
  2. Blanda försiktigt runt ett par gånger. Krydda fisken med salt.
  3. Skala och skär gurkan i samma storlek som fisken, dela rädisorna i 4 bitar.
  4. Blanda försiktigt fisken med gurka, rädisor, chili, limebasilika och olivolja. Krydda eventuellt med mer salt.
  5. Servera på smörstekt bröd och toppa med forellrom. Garnera med basilikablad.

Tips: Frys rå fisk ett dygn för en tunn bit och två dygn för en tjockare bit för att få bort eventuella parasiter. Passa på att skära fisken i tärningar innan den tinat helt. Häll av överflödig vätska när den tinat och torka av fisktärningarna med hushållspapper.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus