Hoppa till huvudinnehållet
Chimichurri på kött
Spara receptet

Chimichurri med oregano och basilika

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk oregano
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl vatten
  • 1 msk havssalt
  • 1 hel vitlök
  • 2 färska röda chili
  • 50 ml vitvinsvinäger
  • 125 ml olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig.
  2. Tag av från plattan och låt svalna.
  3. Skala alla vitlöksklyftorna.
  4. Finhacka vitlöken, persilja, oregano och basilika.
  5. Kärna ur och hacka chili.
  6. Blanda den finhackade vitlöken, örterna, chilin och vitvinsvinäger med det salta vattnet.
  7. Häll i olivoljan långsamt under omrörning.

Chimichurrisåsen blir bäst om man gör den en dag i förväg och håller sedan i 2 - 3 veckor.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus