Currykyckling med syrlig morotssallad
Ingredienser
4 portioner
1 färsk kyckling, ca 1,3 kg
Marinad:
3 vitlöksklyftor, hackade
2 serrano chili, hackade
1 msk mald curry
1 msk färskpressad citronsaft
2 dl olivolja
1 tsk flingsalt
Syrlig morotssallad:
2 grapefrukter, gärna blodgrape
750 g Morötter, skalade och tunt hyvlade
1 kruka Basilika, plockade blad
1 kruka Gräslök, finskuren
1 knippe rädisor, tunt skivade
100 g kalamataoliver
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör såhär
Stycka kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden.
Marinera kycklingbitarna i hälften av marinaden 20 min. Grilla kycklingen ca 20 min runt om eller stek den i ugn ca 30 min i 225° tills klar köttsaft sipprar ut när du sticker i den. Häll resten av marinaden över kycklingen vid servering.
Skala grapefrukten med kniv så att det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Blanda alla ingredienser till salladen.
Krydda med flingsalt och nymald peppar. Servera morotssalladen till kycklingen.