Dipp på gräddfil med dill och chiliolja
Upptäck fler recept här
Till alla våra receptGÖR DIN EGEN DIPP
En god dippsås passar bra till maten och som tilltugg. Kanske dippar du pommes frites, potatisklyftor, falafel eller chicken wings i den kalla såsen. Eller varför inte servera till grönsaker, chips eller nybakat bröd? Färska grönsaker gör den bästa dippen, tycker vi. Grovt hackad basilika, persilja, koriander eller timjan blir jättegott. Vi har samlat de bästa tipsen på hur du lyckas med en god dipp.
Till våra tipsRör till det
Fixa såsen
Slå en aioli
UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!