Hoppa till huvudinnehållet
Krämig vitlökssill
Spara receptet

Krämig vitlökssill med chili och dragon

En krämig vitlökssill med en twist av chili och dragon är perfekt för alla sillälskare. Denna smakrika sillrätt är enkel att förbereda och blir en favorit på buffébordet eller som förrätt vid festliga tillfällen. Kombinera med knäckebröd och kokt potatis för en komplett smakupplevelse.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor dragon, bladen
  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 1 förp 5-minuterssill (420 g)
  • 100 g babyspenat
  • 1 dl crème fraiche och 1 dl majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 krm salt

Till servering:

  • 1 kruka dill
  • 300 g fast potatis
  • 100 g babyspenat
  • 4 skivor rågbröd

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Häll av spadet från sillfiléerna och skär dem i bitar.
  2. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på grönkålen.
  3. Mixa babyspenat, hälften av dragonen, hälften av gräslöken och crème fraiche. Rör ner majonnäs, vitlök, chiliflakes och salt.
  4. Vänd ner sillen och smaka eventuellt av med mer salt. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  5. Koka potatisen med dillen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15–20 min. Häll av potatisen och låt den kallna.
  6. Skala och skär potatisen i skivor. Fördela babyspenatblad på brödskivorna.
  7. Lägg på den skivade potatisen och toppa med sillen. Dekorera med resten av dragonen och gräslöken.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus