Hoppa till huvudinnehållet
Nykokt hummer med örtsmör
Spara receptet

Nykokt hummer med örtsmör på dragon och persilja

25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 levande humrar (à 350 g)

  • 5 liter vatten

  • 1 ¾ dl grovt salt

  • 2 krukor dill, hela stjälkar

Dragon- och Persiljesmör:

  • 200 g smör

  • 1 kruka fransk dragon, hackade blad

  • 1 kruka slätbladig persilja, fint skuren med stam

  • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

  • 2 cm färsk ingefära, skalad och finstrimlad

  • 1 röd chili, urkärnad och finstrimlad

  • 1 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt och dill i en stor kastrull. Lägg ner humrarna med huvudet före i det kokande vattnet.
  2. Koka upp igen och koka hummern under lock ca 11 min.
  3. Ta kastrullen från värmen och låt humrarna ligga kvar i kokvattnet tills de svalnat.
  4. Smält smöret med övriga ingredienser i en kastrull. Dela humrarna längs med och servera varma med Dragon- och Persiljesmöret.
Fantastiskt gott!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus