Hoppa till huvudinnehållet
Rotfrukts- och potatisfrittata med tonfiskröra
Spara receptet

Rotfrukts- och potatisfrittata med tonfiskröra

En rotfrukts- och potatisfrittata med kall tonfiskröra är en perfekt kombination av smak och näring. Denna frittata är fylld med krispiga rotfrukter och potatis som ger en härlig textur och smak. Den goda tonfiskröran, som serveras kall, tillför en krämig känsla som kompletterar frittatan på ett fantastiskt sätt. Detta recept är enkelt att följa och passar perfekt till både lunch och middag. För att göra tonfiskröran blandas tonfisk med cocktailtomater, rödvinsvinäger, olivolja och kryddor för en rik och balanserad smak.
50min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Frittata:

  • 1 gul lök, skalad och tärnad
  • 2 + 2 msk olivolja
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 ekologiska morötter, skalade och fint tärnade
  • 130 g svartkål
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1-2 röda chili, urkärnade och strimlade

Tonfiskröra:

  • 1 kruka körvel, hackad
  • 1 burk tonfisk i olja (ca 185 g), avrunnen
  • 1 dl sötmandlar, hackade
  • 100 g cocktailtomater, i klyftor
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Till dekoration:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fräs löken i 2 msk olja i en ugnssäker stekpanna ca 1 min på svag värme.
  2. Tillsätt potatis och morötter och stek ytterligare 15-20 min på medelvärme tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  3. Skär av det mesta av stjälkarna på svartkålen. Tillsätt resten av svartkålen i pannan och rör om. Ta från värmen.
  4. Sätt ugnen på 225°.
  5. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt salt, peppar och chili och vispa lätt med en gaffel.
  6. Blanda ner potatis- och morotsblandningen i äggen.
  7. Skölj ur stekpannan, värm upp den igen med 2 msk olja och häll smeten i pannan. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda ca 10 min.
  8. Gör tonfiskröran under tiden. Blanda tonfisken med mandlar, Körvel, tomater, vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Ta ut frittatan och vänd upp den på en tallrik. Skär frittatan i tårtbitar och toppa med tonfiskröran. Dekorera med körvel.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus