Hoppa till huvudinnehållet
Ugnstekt torskfilé
Spara receptet

Torskfilé med grönkål, tomat och rosmarinolja

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 130 g grönkål
  • 2 kvistar rosmarin, finhackade blad
  • 4 msk olivolja
  • 600 g färsk torskfilé
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2-3 tomater, skivade

Till servering:

  • 1 kruka gräslök, fint skuren
  • 900 g mandelpotatis
  • flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Lägg ner grönkålen i lättsaltat kokande vatten i en kastrull och koka den hastigt. Häll av vattnet och krama ur allt vatten ur grönkålen.
  3. Ringla 1 msk av oljan på ett ugnssäkert fat eller i en form.
  4. Lägg 4 torskbitar på fatet. Krydda med salt och peppar. Fördela grönkålen på fisken och lägg tomatskivorna ovanpå.
  5. Krydda med lite salt och peppar. Blanda resten av oljan med rosmarinen och fördela över fisken.
  6. Tillaga i mitten av ugnen 20–25 min tills fisken är genomkokt. Koka potatisen under tiden.
  7. Blanda gräslök och lite flingsalt med den kokta potatisen. Servera fisken med potatisen.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus