
Förrätt
Visst känns det lite extra festligt med en förrätt som retar aptiten och får igång gäster och samtal kring bordet. Många tycker rent av att förrätten är den viktigaste och godaste delen av middagen. Låt dig inspireras av vår receptsamling med allt från klassiska förrätter till mer spännande inslag. Bjud på en traditionell inledning med skagenröra, gubbröra eller kanske råraka. Lyxa till det med gratinerad hummer eller havskräftor. Fixa samtalsämnet med en exotiskt förrätt när du bjuder på causa, ceviche eller kanske crudo. Eller inled kort och gott med en fräsch sallad, goda primörer eller en värmande soppa. Hos oss hittar du de godaste recepten!
-
Rågmacka med avokado och pesto
-
Gubbröra på kavring
-
Hemmagjord skagenröra på toast
-
Råraka med grönkål
-
Vitlöksräkor med saltrostad potatis
-
Tacos med portabello och korianderkräm
-
Bifftomater med basilika och vitlök
-
Rödbetor med burrata och persikor
-
Nykokt hummer med örtsmör på dragon och persilja
-
Råraka på zucchini med lax och örter
-
Salviastekt halloumi med potatis- och bönsallad och chilisalsa
-
Causa med avokado och räkor
-
Gratinerade havskräftor med tomat- och rödlökssalsa
-
Smörstekt surdegsbröd med bakade tomater och fetaost
-
Räktacos med chimichurri och mangosalsa

Fler goda munsbitar

Fira med en drink

Söta efterrätter

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!