fbpx
Gräddglass med olivolja och örter

Gräddglass med olivolja och örter

Ingredienser

4 portioner, ca ½ liter

 

4 äggulor

150 g socker

2 ½ dl mjölk, 3 %

2 ½ dl vispgrädde

 

Till servering:

1-2 dl olivolja, kallpressad

½ ask krasse

½ kruka Timjan

½ kruka Basilika

½ kruka Citronmeliss


Gör såhär

Vispa äggulor och socker i en bunke tills sockret löst sig och smeten är luftig och krämig. Häll över äggsmeten i en kastrull. Värm upp mjölken med grädden i en annan kastrull tills den sjuder. Vispa ner den varma gräddmjölken i en tunn stråle i äggsmeten. Fortsätt att röra smeten på svag värme tills den tjocknar. Låt svalna ordentligt. Kör smeten i en glassmaskin ca 20 min. Lägg eventuellt glassen i en burk med lock och frys ca 1 tim för att få en hårdare konsistens. Lägg upp glassen, ringla över oljan och servera med Krasse och örterna.