Grön risoni med burrata, rostade pinjenötter och pesto
Ingredienser
4 personer
3 dl risoni
140g pesto (vill du tillaga en egen så finns recept här)
fint rivet skal av 1 citron
100 g grönkål, fint hackad
50 g pinjenötter, rostade
2 burrata (eller mozzarella)
2 msk olivolja
2 msk lagrad balsamico
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör såhär
En riktigt god pastarätt som passar fint både till vardags och till fest. Den gräddiga burratan är ljuvlig till, men hederlig mozzarella funkar också finfint.
1. Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
2. Blanda pastan med hälften av peston, fint rivet citronskal och grönkål. Häll på ett fint fat och strö över pinjenötter.
3. Lägg på burrata och dela dem lätt. Ringla över olivolja och balsamico. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar, och kanske några späda grönkålsblad. Servera med resten av peston på sidan av.