
Tillbehör med grönsaker
Rockiga rödbetor, buketter av broccoli och bästa blomkålen. Pepprig palsternacka, picklad svamp, och prima primörer. Grillat, stompat, gratinerat och nykokt. Grönsaker på längden och tvären! Ät som tillbehör eller huvudrätt och se till att toppa med färska örter som ger smak. De godaste recepten hittar du här.
-
Krämig yoghurtsallad med dill och vitlök
-
Bifftomater med basilika och vitlök
-
Bakade tomater i broccolicrème med dragon
-
Grillad sparris i örtdressing toppad med rouille
-
Grillad Pak choi med sötsyrlig sås
-
Grönsallad med enkel vinägrett
-
Grillad sparris med mynta och tahinisås
-
Fänkålssallad med valnötter och lagrad ost
-
Morotsbiffar med dragon
-
Dill- och Morotssallad
-
Rotfrukter med färska örter i folie
-
Machesallad med avokado och sesamfrö
-
Hemmagjord falafel med grönkål
-
Palsternacka med mathavre och körvelolja
-
Örtstuvade morötter med vitlök
Älskade knöl

Ost är njutning

Små munsbitar

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!