Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Grillad sparris med mynta och tahinisås

Grillad sparris med mynta och tahinidipp är ett fräscht och smakrikt tillbehör som passar utmärkt till grillat kött eller fisk. Sparrisen får en härlig rökig smak från grillen, och den krämiga tahinidippen med mynta ger en uppfriskande kontrast. Toppa med mizuna, broccoliskott eller andra smakrika mikroörter. Tahini är en sesampasta och vanligt i maträtter med ursprung i Mellanöstern. Denna rätt är enkel att tillaga och kan serveras som förrätt eller tillbehör. Perfekt för sommarens grillkvällar.
30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Sparris:

  • 250 g sparris
  • 1/2 dl hasselnötter
  • 1/2 granatäpple
  • Mizuna

Sås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk ljus tahini
  • 2 msk hackad mynta 
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1/2 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen. Första steget är att hacka myntan och vitlöken.
  2. Tvätta och zesta citronen (dvs riv av det yttersta lagret av skalet). Pressa citronen.
  3. Mixa yoghurt, tahini, mynta, vitlök, citronskal, citronsaft och salt till en slät kräm.
  4. Ställ i kylen.
  5. Grovhacka hasselnötterna.
  6. Torrosta nötterna tills de fått färg.
  7. Grilla eller stek sparris i grillpanna tills den mjuknat något och fått fina grillränder.
  8. Lägg upp sparrisen på ett fat och ringa över dressingen.
  9. Toppa med de rostade hasselnötterna, granatäpple och mizunaskott.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus