Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Örtvåffla med basilika

Våfflor perfekta både till lunch eller fika. Basilikan ger en god smak både till våfflan och mynta en fräsch smak till frostingen. Toppa med färska bär.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Våffelsmet

  • 1 kruka basilika
  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 morötter
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt

 Frosting

  • 1 kruka mynta
  • 400 g färskost
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk pressad citron
  • Topping
  • Färska bär
  • Florsocker

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med frostingen. Vispa ihop alla ingredienser, utom myntan, med elvisp tills det blir en jämn och fluffig smet.
  2. Hacka myntan och vänd ner i frostingen.
  3. Nu är det dags för våffelsmeten. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. Tillsätt ägg och mjölk.
  6. Vispa till en jämn smet.
  7. Tillsätt smöret.
  8. Grädda smeten i ett varmt våffeljärn.
  9. Servera våfflorna med frosting, färska bär, florsocker och färska myntablad
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus