Kalla såser
Kalla såser är enkla att göra och lyfter smaken på vilken maträtt som helst. De passar perfekt till grillat, fisk, skaldjur, vegetariskt och mycket mer. Duka fram på sommarbuffén eller klicka upp på tallriken som ackompanjemang till huvudrätten och övriga tillbehör. Alla våra recept är smaksatta med färska örter. Prova en klassisk örtagårdssås baserad på majonnäs, eller kanske en nobissås vispad på olja. En raita, en indisk yoghurtsås blir ett mer exotiskt inslag. Dill och fetaostcrème är en favorit och en flirt med det grekiska köket. Mums!
-
Örtkvarg med kapris
-
Snabb gräslöksås på crème fraiche
-
Raita med smak av mynta
-
Pepparrotskvarg med gräslök
-
Sojasås med sesamolja och chili
-
Örtagårdssås
-
Nobissås med mejram och gräslök
-
Tzatziki med smak av gräslök
-
Tzatziki med smak av mynta
-
Klassisk gräslökssås på gräddfil
-
Krämig senap- och gräslökssås på crème fraiche
Rör till det
Slå en aioli
Godaste dippen
UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!