Hoppa till huvudinnehållet
Fläskkotlett med sparris
Spara receptet

Timjan- och citronstekt fläskkotlett med sparris

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1/2 kruka timjan, repad
  • 4 fläskkotletter
  • saften av 2 citroner
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 400 g grön sparris
  • Smör till stekning
  • salt
  • peppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Salta och peppra fläskkotletterna och stek dem i smör ca 2 minuter på varje sida.
  2. Tillsätt timjan, citronsaft, vitlök och stek vidare i ca 5 minuter tills kotletterna är genomstekta.
  3. Trimma sparrisen och stek den i smör i ca 2 minuter, salta och peppra.
  4. Servera fläskkotletterna med sparrisen och timjan-och citronskyn.
  5. Servera med kokt potatis. Sparrisen går att byta ut mot morötter eller svartrötter.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus