Kryddsmör
Visste du att smör lyfter fram aromerna i maten. Vad är bättre än en klick smält smör på grönsakerna, biffen eller fisken. Smaksätt med dina favoritörter eller följ något av våra goda recept. Vad sägs om örtsmör med timjan, rosmarin, dragon eller persilja? Eller kanske ett kryddsmör med wasabi för en asiatisk touch eller med parmesanost som för tankarna till italiensk matlagning? Här hittar du recept och tips!
-
Kryddsmör på grönkål, mejram, chili och gurkmeja
-
Vitlökssmör med citron och rosmarin
-
Vitlökssmör med persilja
-
Örtsmör med dragon, gräslök, dill och senapsfrön
-
Dragonsmör med krasse
-
Örtsmör med timjan och honung
-
Kryddsmör på wasabi och dill
-
Örtsmör med basilika, timjan, gräslök och apelsin
-
Örtsmör med persilja och sardeller
-
Kryddsmör på dragon och parmesan
-
Persiljesmör med chili
-
Örtsmör med gräslök
-
Chilismör med timjan och paprika
-
Kryddsmör på rosmarin, persilja och sardeller
-
Kryddsmör med salvia och rosépeppar
ALLT OM KRYDDSMÖR
Vad är egentligen skillnaden på kryddsmör och örtsmör? Hur gör man ett kryddsmör på bästa sätt? Kan man frysa in det? Här har vi samlat smarta tips på hur man förbereder, tempererar, vispar, smaksätter och förvarar örtsmöret.
Läs merToppa med örtolja
Krydda med örtsalt
Smaksätt med marinad
UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!