Kyckling
Kyckling är en av de mest mångsidiga och populära råvarorna i köket. Det är enkelt att laga och kan varieras på många sätt, både till vardags och till fest. Kyckling är dessutom en hälsosam proteinkälla som ger energi och mättnadskänsla. Varför inte prova att laga en örtgrillad kyckling med rosmarin, timjan och oregano? Eller en klassisk salviadoftande variant med syrlig morotssallad. Om du vill ha något lite mer exotiskt kan du testa asiatisk sallad med grillad kyckling och korianderolja. Alla våra kycklingrecept är smaksatta med färska örter som gifter sig väl med råvarorna. Låt dig väl smaka!
-
Kyckling med wokade grönsaker, cashewnötter och thaibasilika
-
Kyckling scalopine med örtig vårsallad
-
Caesarsallad med klassisk dressing
-
Grillad kycklingfilé med chilaquiles och tortillachips
-
Baguetter med kycklingröra och pesto
-
Salviadoftande kyckling fylld med tomat och parmaskinka
-
Smörstekta citronmorötter med knaperstekt kycklinglever
-
Grillad kyckling på rosmarinspett med chimichurri
-
Asiatisk sallad med grillad kyckling och korianderolja
-
Ramen med kyckling, shiitake och munggroddar
-
Baguette med kyckling och mangosalsa med thaibasilika
-
Currykyckling med syrlig morotssallad
-
Örtgrillad kycklingfilé med het majssallad
Sallad för alla
Laga pasta
Fixa efterrätten
UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!