fbpx
Kyckling scalopine med vårsallad

Kyckling scalopine med vårsallad

Ingredienser

4 portioner

600 g kycklingbröst
1 knippe rädisor
1 kruka dragon
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 kruka plocksallat
200 g cocktailtomater olika färger, delade
100 g gröna oliver
100 g hyvlad parmesanost
8 msk olivolja
4 msk citron
Salt
Nymald svartpeppar


Gör såhär

Tänd grillen. Har du ingen grill går det lika bra i grillpanna eller stekpanna. Dela kycklingen och slå ut den så att du har tunna skivor ungefär som en schnitzel. Har du ingen kötthammare kan du använda en tjockbottnad kastrull att banka ut dem med.
Häll över lite olivolja, salta och peppra, Grilla sedan kycklingen tills den är genomstekt ca 7-10 minuter på vardera sida.
Lägg kycklingen att vila och pressa över ca 2 msk citronsaft.
Skär rädisorna i skivor, dela sallaten, och hacka örterna grovt, blanda alla ingredienser till salladen, salta, peppra och pressa/häll över resten av citronsaften. Servera kycklingen med salladen och hyvla över parmesan.