Hoppa till huvudinnehållet
Kyckling med wokade grönsaker
Spara receptet

Kyckling med wokade grönsaker, cashewnötter och thaibasilika

Denna kycklingwok med cashewnötter och thaibasilika är en färgstark och smakrik rätt som både är lätt att laga och hälsosam. Kycklingen wokas tillsammans med krispiga grönsaker som broccoli och morötter, och kombineras med knapriga cashewnötter för extra smak. Thaibasilikan ger en härlig aromatisk touch som lyfter rätten. Servera med ris eller nudlar för en komplett måltid.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 600 g skivat kycklingbröst
  • 2 stjälkar selleri
  • 1⁄2 skivad gul lök
  • 2 tunt skivade morötter
  • 1⁄2 broccoli
  • 100 g sockerärter
  • 3 vårlökar, skivade
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tumme ingefära, riven
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk socker
  • 2 msk soja
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl rapsolja
  • 1 kruka thaibasilika, hackad men spara lite till garnering

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Värm en gryta på spisen och wok-stek alltsammans var för sig.
  2. Förvara sedan alltsammans i en skål bredvid spisen och när alla grönsaker wokats krispiga men med lite färg och kycklingen stekts helt igenom, blanda då alltsammans igen i woken.
  3. Blanda också soja, socker, maizena och vatten i en skål och tillsätt detta över alltsammans i woken. Stek ytterligare en stund.
  4. Tillsätt cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt till sist basilikan och servera med kokt ris.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus